1. Ovi Zone8:n













On vuosi 2003.

Istun tylsistyneenä koulun käytävän penkillä. Olen aloittanut ensimmäisen vuoteni lukiossa. Ylä-aste ja lukio ovat samassa rakennuksessa.
Ympärilläni on paljon oppilaita ja koulukavereitani, mutta tunnen itseni niin ulkopuoliseksi. Olen ulkopuolinen. Olen surullinen. Minua kiusataan. Minut on jätetty ulkopuolelle. Täällä en ole mitään. Pelkkää tyhjyyttä...
Nojaan seinää vasten ja katson häntä, ihastustani. Hän juttelee naureskellen kavereidensa kanssa. Hän ei huomaa...
Kello soi ja välitunti loppuu. Kohta opettaja pyyhältääkin paikalle ja avaa oven luokkaan. Olisi taas yksi tylsä matematiikan tunti. Nousen huokaisten syvään. Olen onneton.
Astun ovesta viimeisenä, mutta nyt tapahtuu jotain hyvin outoa. Kyseinen ovi ei johdakaan tuttuun ja tylsään luokkaan. 
Astun suoraan pyörteilevän usvan keskelle. Aikapyörteeseen universumien keskellä. Kuulen kuinka ovi sulkeutuu takanani. Ja tunti alkaa normaalissa hälinässä. 
Vain minä olen poissa, mutta tämän saan selville myöhemmin, kukaan muu ei näe eikä huomaa poistumistani. Kaikki on normaalisti. Vain minä olen siellä, toisessa ulottuvuudessa...

Kaikki sumenee ympäriltäni ja lennän syöksyen valtavien galaksien halki tähtien tuolle puolen. Kohti unohtumatonta seikkailua, jonka keskellä elän vielä 2020 vuonnakin Maan aikaa ja kaukana tulevaisuudessa.

Tästä alkaa salaperäinen matkani maailmaan nimeltä Zone8 ja joka on Telluksella scifiä, tieteisfantasiaa. Minä tiedän kuitenkin sen olevan totta.

Huomasin myöhemmin että avattuani minkä tahansa oven tai ikkunan, päädyin tuohon samaan pyörteeseen. Kukaan ei ymmärtänyt minun olleen poissa.

Sinkoudun aikapyörteessä huimaa vauhtia eteenpäin ja lopulta menetän tajuntani.
Kun herään huomaan olevani hyvin kirkkaan vihreän värisessä puistossa. Nousen istumaan ja katselen ympärilleni. Lähellä solisee joki ja sen yli kaartuu valkea silta. Suunnaton ihmetys valtaa minut. Olen täällä, olen elossa, enkä ole enää siinä tylsässä arkimaailmassa. Tunnen ensimmäistä kertaa todella eläväni. Suru ja tuska ovat poissa. Lähden tutkimaan ympäristöä.

Ilma on puhdasta ja kristallinkirkasta. Ilma säkenöi. Valo hohtaa kaikkialla. Kirkas vihreä klorofylli hohtaa. Katson taivasta ja näen yhden pienen vihertävän planeetan. Tämän planeetan, jolla seison, takana horisontissa on toinen isompi. Näillä planeetoilla on aurinko, joka saa kaiken kimaltamaan. Joen vesi on niin kirkasta, puhtaan sinistä. Täällä ei ole saasteita, kuten Telluksella. Täällä luonto, puut ja pensaat ovat niin kauniita. Täydellistä ja elävää vehreyttä. Näen kauempana penkin, kun kävelen ihmetellen eteenpäin. Näen, että penkillä istuu hahmo. Lähestyn häntä ja näen, että hän on nuori nainen.

Hän kohottaa katseensa ja katsoo minua suoraan silmiin. Naisella on pitkät vaaleanruskeat hiukset, joissa on ohuita tummanruskeita raitoja ja otsahiukset. Silmät ovat vihertävät. Nainen katsoo minua hieman hämmentyneenä.
- Hei! sanon miettien ymmärtääkö hän puhettani.
- Olen, tuota, tulin aikapyörteestä ja päädyin tänne... Mikä paikka tämä on?
- Nimeni on Miriam.
- Hei! nainen vastaa ymmärrettävästi.
- Olen Werena ja tämä aikapyörre on tuttu. Tulin sen mukana itsekin joitakin kuukausia sitten. Istun tässä, koska halusin nähdä, kenet se tällä kertaa tuo mukanaan. Pyörre vierailee täällä aika ajoin. Tervetuloa Zone8:n.
- Mihin? Onko tuo kaupunki? Kysyn osoittaen sormella pilvenpiirtäjärykelmää, joka kimmeltää kauempana usvan keskellä.
- On, Werena sanoi
- Haluatko tulla, niin näytän sinulle? hän kysyi sitten ojentaen minulle kätensä.

Perillä on suunnaton kaupunki, jossa on korkeita kierresiltoja ja keskellä on suuri pilvenpiirtäjä, jonka huipulla on vihreitä kirjaimia. Luen Zone8.
- Mikä on Zone8? Kysyn yhä enemmän ihmetyksen vallassa.
- Tule, niin Lizanette ja the Boss selittävät sinulle.

Astumme huoneeseen, joka on sisustukseltaan chromiumia sekä metallia ja jossa on mustia nahkakalusteita. Tyyli on elegantti ja hyvin futuristinen. Muodot ovat kaikkialla tyylikästä neliskulmaisuutta, soikeaa ja suorakulmaista. 

The Boss istuu pöydän takana polttamassa sikaria, (ei älä saa sitä mielikuvaa.) The Boss ei ole möhömahainen firman johtaja, miljonääripohatta tai sen kummemmin poliisisetäkään. 

Pöydän takana istuu todella komea ja hyvässä fyysisessä kunnossa oleva mies. Arvokkaasti harmaata parrassaan. Hänen pukunsa on mustaa elektrolyyttistä kangasta, ja hänellä on aseet vyöllään, joka asusteiden lisäksi, on väriltään kiiltävää mustaa sekä metallia. Hänellä on kasvoillaan elektroniset lasiheijasteet. Teknologia on tekoälyä, joka tulee olemaan kaikilla vuonna 2020 Maassa. Mutta edistys on paljon pidemmällä täällä. Kaikessa on hologrammijärjestelmä ja automatiikka eikä bugeja tai hyytymistä ole. 

Sohvan edessä seisoo nainen. Nainen on myös vanhempi iältään. Hänellä on lyhyet ruskeat hiukset ja sivuille viedyt otsahiukset. Paita ja housut ovat kirkkaanpunaista nahkaa ja vatsalihakset ovat näkyvissä.  Hänellä on pikkutakki, joka on kiiltävän mustaa nahkaa. Nainen on hyvin seksikäs, vaikka ei ole enää nuori. Hänellä on kädessään viinilasi. 

- Tervetuloa Zone8:n, Miriam.
- Olen Lizanette ja hän on mieheni the Boss, nainen sanoi viitaten työpöydän suuntaan. 
- Kiitos, mutta mikä paikka tämä on? 
- Se selviää kyllä, istu alas, niin kerromme, Lizanette sanoi ystävällisesti ja otti minulle ja Werenalle tuolit. 

Sitten sain tietää jotain todella uskomatonta.

The Boss:

- Zone8 on vastarintaliike ja vyöhyke, jolla on monta avaruusasemaa eri kaupungeissa ja ne sijaitsevat todella kaukaisilla galakseilla Linnunrataan nähden. Teknologian avulla pystytään kuitenkin ratkaisemaan ajassa ja avaruudessa esiintyviä ongelmia.
C-FIA778 SAFE eli Cefia, (joka on kansainvälinen turvallisuus- ja sotilasjärjestö maailmankaikkeudessa) on vyöhykkeellä Zone8. 

- Zone8 tarkoittaa no limit, ilman rajoja, äärettömyyttä, pois rajaamista, sekä flowtilaa eli zoneilmiötä. Flowtila on täydellinen uppoutuminen tehtävään, niin, että keskittyminen tavoitteelliseen toimintaan sulkee kaiken muun tietoisuudesta ja ajantaju katoaa. 

- Zone8:ssa työskentelee ihmisiä, androideja, cyborgeja ja muita ulkoavaruuden olentoja, alieneja. Tiede on kehittänyt ohjelmia, joilla parannetaan elämää ja tehdään uusia raajoja tuhoutuneiden tilalle ja ne näyttävät paljon hienommilta, kuin vuonna 2010 tulevaisuuden Telluksella. Tieteessä on elämän arvostus, moraaliset arvot ja estetiikka. 

- Työtehtävät ovat monipuolisia, mutta yleinen päämäärä on avaruuden, galaksien ja Maan välisen rauhan ylläpitäminen. Myös Kuoleman sotureiden, terminaattoreiden ja erittäin vaarallisten ihmis- ja alienterroristien sekä rotujen, jotka pitävät muita vihollisinaan, tuhoaminen kuuluu tämän rauhan ylläpitämiseen. Nämä pimeyden joukot ovat miljardeja vuosia yrittäneet tuhota rauhan, vapauden ja elämän aatteen kannattajia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

- Jokainen kirjoittaa työstään raportteja ja lähettää ne sitten meille, työnantajille, eli minulle, (kukaan ei tiedä oikeaa nimeäni) ja vaimolleni Lizanetelle, Lizille. 

- Zone8:ssa on myös tietenkin erityinen nightclub FireFox eli FF, jossa tanssiminen ja bailaus tuovat sen, erityisesti teille naisille, ihanan flow-tilan ja vapauden tunteen. Jossa te voitte pitää hauskaa musiikin tahtiin ja tanssia valojen ja savujen keskellä sekä tuntea soundi ja rytmi sykkeenä veressänne. 

- Otatko tarjouksen vastaan? Työ on haastavaa eikä todellakaan ole helppoa, mutta agenttimme ovat ottaneet sinusta selvää ja tarkkailleet teidän maailmassanne sinua.

Tässä raporttia sinusta.

- Olet sisukas, (lapsena hiihdit paljon, eikä ladulle voi jäädä vaikka väsyttää vaan lenkki on tehtävä loppuun) 
- Pyrit huolelliseen ja perusteelliseen työhön
- Temperamenttinen, 
- Et halua antaa periksi, mutta jos näet, että asia on menossa pieleen ja tulee syitä, että jatkaminen aiheuttaa pahaa mieltä, lopetat ja teet jotain muuta... (opiskelu ilman rahaa, ihmissuhteet, hankalat työtehtävät jotka ei sovi luonteellesi, vaikka kaipaatkin seikkailua ja jännitystä ja haasteita, huono ilmapiiri, kiusaaminen, ulkopuolelle jättäminen...) 
- Olet suora, päättäväinen, et siedä toisten ihmisten päsmäröintiä etkä sitä että ylitsesi kävellään, että joku antaa käskyt ylhäältä, (minä, Liz, en ole päsmäröijä, älä siitä huoli.)  
- Olet luova, toteutat ja kokeilet ideoitasi samantien vaikka suunnitteluakin on oltava ja onkin sinulla, teet asioita ja harrastuksia oman pään mukaan ja itsenäisesti. 
- Et siedä, että joku puuttuu asioihisi ja yrittää päättää puolesta.
- Päätät itse omasta elämästäsi; olet kokenut lapsuuden kodissa ja teininä perheväkivallan äidin taholta ja kiusaamisen kouluissa sekä oppilaiden että opettajien taholta, mutta tästä olet kääntänyt voimavaran itsellesi, Selviytymisen. 
- Olet pitkäjänteinen, et halua luovuttaa, vaikka joku ei onnistu, yrität muunlaista tapaa, (isälläsi on tapoja ainakin kymmenen ja niistä valintaa mikä on paras.)
- Saat aikaiseksi ja valmiiksi, ellei ympärilläsi ole ihmisiä, jotka eivät anna omaa aikaa ja aikaa tehdä töitä ja ovat mustasukkaisia harrastuksillesi 
- Olet myös ahkera.


- Luonteesi on minusta juuri sopiva tähän työhön. Ja olet aina halunnut pois Maasta. Kaksoiselämää sinun ja muidenkin on kuitenkin elettävä, mutta saat oman paikan poissa tylsästä arkimaailmastasi. Uskon, että tulet rakastamaan tätä työtä ja maailmankaikkeutta ja muita olentoja täällä. 

- Otan tarjouksen vastaan, sanoin hymyillen ja kokien ettei tässä paikassa ollut mitään pahaa. Täällä olisi vapaus, täällä olisi todellinen välittäminen ja ystävyys. Lukemattomat seikkailut ja kaunis luonto.

Ojensimme kädet toisillemme sopimuksen merkiksi ja minulle annettiin myös kirjallinen sopimus. 

- Menkää Werenan kanssa tutustumaan toisiinne. Tapaat myöhemmin muut tämän ryhmän jäsenet; Cecjian, Zak-11:a 442J/TooJeen, Kalymin, Electricin, Ramisha Ajeren, Zherra Akazynon ja Zeldan, sanoi Lizanette hymyillen iloisesti.












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

36. Zone8: Helpottava vapaus oikeutetun suuttumuksen jälkeen/Matkalla Alicialla

33. Zone8: He make me so grazy; Cecjia rakkaani