Zone8-Maalauksien tekeminen

Maalaamisen haasteet ja tarinoiden kirjoittaminen

Työn aikana tulleita ongelmia maalaamisessa ovat olleet, miten saan maalauksiin tunnetta, tunnelmaa, tekniikkaa, taianomaisuutta, ”tähtipölyä”, kauneutta, scifiä, sointuvia värisävyjä, miten käytän värejä, miten valo ja varjo kohtaavat, luontoa, auringon paistetta ja yötaivasta. Miten saan mittasuhteet oikein, miten tausta sopii hahmoon, millaiset kasvot ovat, eloa ja valoa silmissä, millainen katse, tavoitteena intensiivisyys ja se miltä kehot näyttävät ja asut niiden päällä.

Ensimmäinen, Solacen-planeetalla Cecjian kanssa, oli helppo maalata ja kaikki siinä osui kohdalleen, mutta seuraavissa ilmeni ongelmia. Jouduin muokkaamaan ja korjaamaan planeettojen muotoa, kasvoja ja avaruuden värejä yms. ja maalaamaan useita kerroksia, jotta väri näkyisi kirkkaammin. Käytinkin pohjavärin jälkeen luonnosteluvaiheessa valkoista akryyliväriä.

Maalaukset kuitenkin onnistuivat hyvin ja pidän lopputuloksesta.

Olen kirjoittanut kertomuksien alkuja, prologeja, elämästä Zone8:ssa esim. vuonna 2008 ja jatkanut 2015, mutta muokkasin niitä ja tein sopivammaksi tähän opinnäytetyöhön, joka on kuitenkin alkua jollekin suurelle seikkailulle…

Viime vuosissakin on ollut paljon scifitunnelmaa ja seikkailuja ja roihuavia tunteita, joista olen nauttinut paljon ja joista olen todella kiitollinen. Olen saanut pudota ja lentää avaruuden universumeissa ja vuoristoradalla.


Maalaukset olen toteuttanut akryyliväreillä valmiille pohjille. Maisemat, joita on kolme, (Iltaruskon valaisema energinen Zone8, Kaukosiirtäjäportista seikkailuihin ja Zone8 klorofyllin hohteessa) olen maalannut 60 cm × 73 cm kokoisille pohjille. Crystal Anchor ja Deep Forestin, Cecjian ja Solacen-planeetalla Cecjian kanssa, Zeldan ja Rawdacen pohjat ovat 50 cm × 61 cm. Nymfan ja Kalymin, 442J:n (TooJeen) ja Zak-11: n maalasin pohjille 54 cm × 65 cm.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

1. Ovi Zone8:n

36. Zone8: Helpottava vapaus oikeutetun suuttumuksen jälkeen/Matkalla Alicialla

33. Zone8: He make me so grazy; Cecjia rakkaani