KSAO: Kateus

Pahat puheet toisista, juoruilu ja kiusaaminen - jokainen koulumaailmassa ja kerrostaloissa tietää miten huono ilmapiiri myrkyttää yhteistyön ja ystävyyden. 

Ollaan kateellisia toisten ystävistä, vaatteista, tyylistä, tytöillä on ulkonäköpaineita ja pojilla pätemisen tarvetta kaveriporukassa. On oltava samanlainen kuin muutkin ja erilaista ihmistä syrjitään ja kiusataan ja jätetään ulkopuolelle. Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin; varallisuudesta, lapsista, työstä, autoista, asunnoista ja taloista jne.

Samoin naapurustossa on mummoja ja pappoja, jotka arvostelevat muita, valittavat millon mistäkin, juoruilevat...

Miksei me vain voida hyväksyä erilaisuus? Se on rikkautta. Voit miettiä hetken ajatusta sellaisesta maailmasta, jossa kaikki on samanlaista. Ihmiset ovat samanmallisia, - näköisiä, tykkäävät samoista jutuista ja asioista, lemmikkejä olisi vain yksi ja kaikilla samanlainen klooni. Työ tai asunto kuin kaikilla muillakin...

Kyllä vain... elämä olisi todella tylsää ja kamalaa, tunnet toisen ihmisen täysin, koska olisitte toistenne klooneja...

Miksi pitää olla kateellinen? Kateus on myrkky. Ihmiset voisivat keskittyä omaan elämään ja olla kiitollinen kaikesta siitä mitä on ja miettiä mikä elämässä hyvin ja mitä pitäisi korjata tai muuttaa. 

Elämä on liian lyhyt riitelemiseen, pahan puhumiseen ja kateuteen.

On hienoa, kun kukaan ei ole täysin samanlainen ja kaikissa ja kaikessa (luonnossa ja maailmassa) on jotakin erilaista ja jännittävää.

Maailmassa on niin paljon kauneutta ja ihmeellisyyttä ja ne ihmiset, jotka haluavat olla persoonallisia ja erottua massasta, tekevät kaikesta jännittävää. Riitely ja kateus on hyvin turhaa. Se vain myrkyttää ilmapiirin ja pilaa muiden elämän.

Niille, jotka ovat kateuden kohteita:

Älä välitä muiden mielipiteistä, uskalla olla erilainen, usko itseesi ja ole oma itsesi.

Kiusaajat ja juoruilijat pilkkaavat toisia, koska ovat itse kateellisia ja pettyneitä ja haluavat siksi pilata toisten onnen. He voisivat katsoa peiliin.

Opettele olemaan välittämättä siitä mitä muut sanoo ja olemaan rohkea.

Anna palaa beibet ja jätkät ja kerrostaloasujat.

Ollaan toisillemme ystäviä ja arvostetaan ja kunnioitetaan erilaisuutta. Erilaiset ihmiset voivat olla kaikesta huolimatta ystäviä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

1. Ovi Zone8:n

36. Zone8: Helpottava vapaus oikeutetun suuttumuksen jälkeen/Matkalla Alicialla

33. Zone8: He make me so grazy; Cecjia rakkaani