Nauthiz, Nautiz

Viikinkien oraakkeli, opas riimujen tulkintaan
Harri Paasio

Avainsanoja

Hillintä, pakko, sitkeys, kärsivällisyys, sisu, sisäinen voima, sisäinen kamppailu, yritteliäisyys, rajoittuneisuus, tienraivaaja, itsenäiset ratkaisut, velvollisuus, toimeentarttuminen

Nautiz kuvaa voimaa, joka saa ihmisen tekemään aluksi mahdottomaltakin tuntuvia asioita. Tämä voima lähtee ihmisestä itsestään; se on hallittu ja suunnattu tiettyyn tehtävään. Sen vastakohta on Uruz, joka kuvaa kesyttämätöntä alkuvoimaa. Nautiz viittaa tahdonvoimaan, jonka avulla pystytään ottamaan käyttöön tärkeiden asioiden tekemiseen tarvittava energia. Merkkinä Nautiz kuvaa tietä tai polkua, jonka keskelle on asetettu poikkiviiva esteeksi. Silti kulku jatkuu esteen jälkeenkin. Vanha sanonta "Luja tahto vie läpi harmaan kiven" kuvaa mainiosti tätä riimua.

Tulkinta 

Nautiz kehottaa sinua ottamaan itseäsi niskasta kiinni ja ryhtymään toimeen keskeneräisten hankkeiden valmiiksi saattamisessa. Et voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa. Sinun on tehtävä valinta ja asetettava asiat tärkeysjärjestykseen. Vain siten pääset tavoitteisiisi ja saat jotakin aikaiseksi. Pohdi omaa ajankäyttöäsi, jätä pois vähemmän tärkeät asiat ja keskity olennaiseen. Tee sen jälkeen työsi rauhallisesti ja kärsivällisesti. Vaikka eteneminen tuntuisi aluksi vaikealta, pääset sisulla ja tahdonvoimalla eteenpäin. Nyt on myös aika pitää puoliaan ja löytää oma polkunsa. Sinun on tehtävä ratkaisusi itse. 

Nautiz saattaa viitata myös eräänlaiseen sisäiseen kamppailuun. Sinun on päätettävä minkä osan itsessäsi asetat johtavaan asemaan. Annatko intohimojen ja tunteiden johdattaa itseäsi vai teetkö päätöksesi älyn ja järjen avulla tosiasioiden pohjalta? Näin joudut tutustumaan jälleen minuutesi eri puoliin. Tämä ei aina ole miellyttävää, mutta se kasvattaa kärsivällisyyttä ja itsetuntemusta. 

Käänteinen merkki

Käänteisenä noussut Nautiz kehottaa sinua täyttämään velvollisuutesi. Kesken jättämäsi ikävältä tuntuvat asiat on nyt syytä saattaa valmiiksi, muutoin ne sitovat henkistä energiaasi ja saavat sinut voimaan huonosti sekä henkisesti että fyysisesti. Monen sairauden takana on kokemuksia, joita ei ole työstetty loppuun. Nyt on aika käydä nämä asiat uudelleen läpi ja sen jälkeen unohtaa ne, muussa tapauksessa jäät polkemaan paikoillesi ja rakennat sisäisiä esteitä omalle kehityksellesi. Muista että kesken jääneiden hankkeiden parissa puurtaessasi voit itse valita asenteesi. Teetkö työsi positiivisella mielellä ajatellen, että tästäkin kokemuksesta voi oppia jotakin vai etenetkö valittaen ja purnaten levittäen pahaa oloa myös ympäristöösi? Valinta on sinun.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

1. Ovi Zone8:n

36. Zone8: Helpottava vapaus oikeutetun suuttumuksen jälkeen/Matkalla Alicialla

33. Zone8: He make me so grazy; Cecjia rakkaani