11. Zone8: Raportti U890569941AQY, työtehtävä Crystal Anchorissa

18 aleneen kuuta, 114 elegaa, 95 solenea

Olin töissä Crystal Anchorissa ja sain tehtäväksi hakea pulaan joutunut nainen, jonka aluksesta oli loppunut polttoaine ja ajureissa oli myös vikaa. Nainen oli päässyt onnistuneesti pudotus- ja pelastusalukseen, mutta kellui nyt avaruudessa ilman kunnon navigointiohjelmaa.

Lähdin pelastamaan naista ja löysinkin hänet sieltä, missä koordinaatisto hänen sijaintinsa näytti. Heitin todella kestävästä metallista ja raudasta tehdyn ketjun, jossa riippui ankkuri, naisen pelastusalukseen ja ajattelin kohta hinaavani sitä Crystal Anchorin suuntaan. Mutta juuri kun olimme lähtemässä paikalta, takaa kuului valtava pamahdus ja posahdus ja sitten paineaalto pyyhkäisi ylitsemme. Aluksen kappaleita sinkoili joka puolella. Kiihdytin aluksen vauhtia ja laskin suojakilvet. Pääsimme juuri ja juuri luikahtamaan pakoon tuliaaltoa, joka vyöryi jäljessämme.

Perillä Crystal Anchorissa rauhoittelin parhaani mukaan naista, joka kertoi nimekseen Renata. Hän oli järkyttynyt ja shokissa. Hän kertoi katkonaisesti, minkä vapinaltaan pystyi, että oli ollut menossa Altair Selectaan. Minä sävähdin tahtomattani. Se kaupunki toi mieleeni niin paljon muistoja. 

Autoin Renataa, vaikka omat ajatukseni ja tunteeni olivatkin kaukana tyyneydestä. Esitin rauhallista, koska se kuului työhöni ja Renata tarvitsi sitä. Soitin Crystal Anchorin päivystykseen ja sairaalayksikköön Renatan tilasta ja tilanteesta sekä pyysin hänelle kyydin hoidon jälkeen Altair Selectaan. Olin kietonut Renatan ympärille lämpöhuovan ja antanut vahvistettua vettä ja katsonut, ettei hän tukehdu siihen.

Ilmoitin huoltoyhtiölle räjähtäneestä aluksesta ja pyysin tutkimaan tapahtumapaikan ja aluksen jäännökset. Mielessäni epäilin sitä, että tapahtunut olisi ollut pelkkä vahinko. Sen luokan avaruusalus, joka Renatalla oli ollut, ei voinut noin vain räjähtää, vaikka siinä olisikin ollut ne viat, mitä tehtävänannossa oli kuvailtu. Ensinnäkin, miten alus voi räjähtää ilman polttoainetta? Vika ajureissakaan ei sellaiseen alukseen voi vaikuttaa niin, että syntyisi niin massiivinen ja kuuma paineaalto kuin mitä tosiaan tapahtui... Jonkun oli täytynyt peukaloida alusta...

Kävin läpi Crystal Anchorin aluksen ottamia kuvia, videoita ia tietoja sillä aikaa kun Renata oli toipumassa shokkitilastaan. Jotain oli vialla. En vain keksinyt mitä oli väärin.

Samalla kävin läpi ajatuksissani suurta tunnemylläkkää. Kaikki liittyi yhteen...

Ja kuka Renata oli? Ja miksi en päässyt Maahan? En vieläkään. Olin luovuttanut Maan ajassa noin kuukausi sitten. Työ vei aikani ja tunsin tarvitsevani lomaa. Samalla tarvitsin kuitenkin järkevää tekemistä, ettei tarvitsisi ajatella omaa tyhjää elämää. En halunnut ajatella Altair Selectaa. En rikkoutunutta perhettäni enkä varsinkaan "veljeäni". Etsintäreissuni päättyi ennen Maata, mutta todellisuuksiahan on enemmän. Näin veljeni aikatyhjiössä. Pääsin isäni luokse veljeni tuli käymään siellä. Olimme kuitenkin kuin vieraat toisillemme eikä yhteistä "kieltä" oikein löytynyt. Lisäksi isälläni on pitkälle edennyt dementia eikä hän meinannut tunnistaa poikaansa.

Mietteeni keskeytyivät kun Telecviestintälaitteeni hälytti merkkiäänen. Avasin viestin, joka oli tiedote Järjestelmältä. Siinä luki, että Galaxien välinen Turvallisuuskomitea oli ensin salannut tiedon, mutta nyt kuitenkin nyt julkaissut sen. Maahan pääsy oli estetty, koska eri Galaxien väliset kansat ja heimot ja rodut ovat hyvin huolestuneita Maapallon ihmisten käyttäytymisestä. Jatkuvat sodat, pahuus, suvaitsemattomuus, rasismi, väkivaltaisuudet, ilmaston saastuminen, konservatiivisuus, menestysteologia, valheet, tappaminen, kiusaaminen, erilaiset julmuuden muodot, valtiokirkon valta, hallitukset, rakkaudettomuus, erilaisuuden tuomitseminen ja monet muut pahuuden ilmentymät ovat vallalla Maassa.

Toisin sanoen Maapallo on boikotissa eri Galaxien välisten rotujen yhteisestä päätöksestä. Pitihän se arvata!

Melkein heti tämän jälkeen sain Cecjialta hologrammiyhteyspyynnön. Cecjian hologrammi ilmestyi Telecin yläpuolelle ja minun hologrammi puolestaan hänen. Rubikinkuutioihin saa myös salatun viestisymbolijärjestelmän. Cecjia kysyi minulta Järjestelmän tiedotteesta, sillä hänkin oli saanut sellaisen.
Keskustelimme asiasta ja saimme myöhemmin tietää, että kaikki olivat saaneet sen saman viestin.

Nyt ymmärsin tämän kaiken vihdoin ja sen miksi asia oli ollut niin salamyhkäinen.

Mutta mikä sitten on Renatan aluksen arvoitus? Sen sain vielä tietää otettuani asioista selvää näiden kuluvien kuukausien aikana.

Continue

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

1. Ovi Zone8:n

36. Zone8: Helpottava vapaus oikeutetun suuttumuksen jälkeen/Matkalla Alicialla

33. Zone8: He make me so grazy; Cecjia rakkaani